Veel Gestelde Vragen (FAQ)

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen, als uw vraag er niet tussen
staat kunt u deze stellen door middel van ons Contactformulier.

Nee, wij zijn niet duurder geworden. Wij werkte onder een tijdelijke 6% btw regeling, deze regeling is opgeheven en zal er 21% btw worden berekend. Het prijsverschil zit hem dus in de btw, wij rekenen nog steeds €53,30 excl. btw. Wel zijn wij uitgebreid in de mogelijkheden waaruit u kunt kiezen, deze vindt u bij onze Service Abonnementen.
Wij ontvangen veel berichten over onderhoudscontracten die men al heeft bij andere bedrijven. Dit is geen probleem. Een onderhoudscontract geldt voor 1 jaar. Deze contracten worden jaarlijks (stilzwijgend) verlengd. U kunt deze dus opzeggen. Dit moet dan wettelijk 1 maand van tevoren. Als u heeft opgezegd kunt u bij Onderhoud een abonnement kiezen die bij uw wensen past.
De moderne Cv ketel mag bijna overal geplaatst worden. Het is echter wel aan te raden dat de Cv ketel in een vorstvrije en vochtvrije ruimte geplaatst wordt.
Nee. Ook als het de eerste keer is zullen er geen extra kosten worden gerekend. Alleen onderdelen zullen in rekening worden gebracht.
Dit hoeft niet noodzakelijk te zijn maar dit zal meestal wel worden geadviseerd. De kamerthermostaat is vaak net zo oud als uw huidige Cv ketel. Een nieuwe Cv ketel werkt alleen optimaal met bijpassende kamerthermostaat.
Bij Ron CV Service & Onderhoud wordt uw garantiekaart direct na de plaatsing van uw Cv ketel samen met u ingevuld. Hier heeft u verder geen omkijken meer naar. Wij zorgen dat deze op de juiste plaats komt.
Een weersafhankelijke regeling geeft meer comfort. Zo kunt u elke ruimte door middel van een thermostaatknop zijn eigen temperatuur geven. Dit is makkelijk met studerende kinderen of indien u zelf een werkruimte heeft. Dus geen koude ruimtes meer omdat de woonkamer op temperatuur is. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust even contact met ons op.
Meestal wel. Met vloerverwarming wordt de kamer van onderaf verwarmd waardoor het bij een lagere temperatuur al snel behaaglijk voelt. Dit komt ook omdat u warme voeten houdt. Bij verstandig gebruik kan vloerverwarming u zelfs tot 20% stookkosten besparen. Bij vloerverwarming met een Cv ketel wordt de temperatuur van de ketel ingesteld op ongeveer 60 graden Celsius. Dat is een goed compromis voor de radiatoren in de andere kamers. De vloer wordt natuurlijk geen 60 graden Celsius. Door het mengen van aanvoer- en retourwater in de vloerverdeelunit wordt dit eerst afgekoeld naar maximaal zo’n 40 graden Celsius. Maar als u echt voor zuinig stoken gaat gebruikt u uitsluitend vloerverwarming en geen radiatoren.