Volgens de wettelijke bepalingen heeft u 6 maanden garantie op uw nieuwe Cv ketel. Na deze periode krijgt u van de fabrikant nog eens 1,5 jaar garantie. Dit verschilt per fabrikant maar in het algemeen heeft u dus totaal 2 jaar garantie op uw nieuwe Cv ketel. Een uitzondering hierop is de warmtewisselaar in uw Cv ketel. Hier geldt bij de meeste fabrikanten een garantieperiode van 10 of zelfs 15 jaar.

Garantiekaart

Bij het plaatsen van een nieuwe Cv ketel krijgt u een garantiekaart. Meestal zal de installateur ervoor zorgen dat deze op de juiste plaats komt. Houdt zelf wel in de gaten dat u een deel van deze garantiekaart terugkrijgt. Op dit deel staan namelijk de voor u geldende garantiebepalingen. Als u bij de handleiding de garantiekaart nog ziet zitten, verstuur deze dan zelf zodat uw Cv ketel geregistreerd staat bij de fabrikant.

Cv ketel Garantie Voorwaarden

Aan de garantie van uw nieuwe Cv ketel zitten een aantal voorwaarden. In de meeste gevallen is een van deze voorwaarden dat u jaarlijks onderhoud aan uw Cv ketel moet laten uitvoeren.

“Veel installateurs vertellen dat u de eerste 3 jaar geen onderhoud hoeft uit te laten voeren. Jammer, want een nieuwe Cv ketel wordt in het algemeen door een loodgieter gemonteerd. De Cv ketel zal dus pas tijdens zijn eerste onderhoud worden afgeregeld (een jaar na installatie dus). Zonder deze afregeling brandt uw nieuwe Cv ketel dus op zijn ruim afgeregelde fabrieksinstellingen. Het gasverbruik is dan veel hoger dan noodzakelijk.”
Buiten de garantie valt bijvoorbeeld ook het expansievat. Deze zit meestal niet in de Cv ketel en valt dan ook niet onder de Cv ketelgarantie. Ook belangrijk om te weten; in veel gevallen heeft u alleen garantie op de onderdelen en zult u de arbeidsuren wel moeten betalen.

Garantietermijn verlengen

In veel gevallen kunt u tegenwoordig de garantietermijn van uw Cv ketel verlengen. U betaalt hier eenmalig een extra bedrag voor. Er zijn installateurs die dit al verwerken in hun offerte. U heeft dan een termijn van 5, 10 of zelfs 15 jaar extra garantie op alle onderdelen van uw Cv ketel. Tijdens deze termijn betaalt u dus geen kosten bij het vervangen van een onderdeel, echter zullen er wel arbeidsuren gerekend worden.